Collecte mukana museoalan NEMO2023 -konferenssissa Lahdessa

Collecte mukana museoalan NEMO2023 -konferenssissa Lahdessa

Museoliitto ja Network of European Museum Organization NEMO järjestävät European Museum Conference tapahtuman ”and… ACTION! Museums in the climate crisis” Lahdessa 19.–21.11.2023. Kolmipäiväinen konferenssi kokoaa yhteen yli 200 osallistujaa yli 40 maasta keskustelemaan siitä, miten museot voivat toimia ilmaston ja kestävän tulevaisuuden puolesta. Tapahtuman pääpaikka on Lahden Sibeliustalo. Collecte on tapahtumassa mukana tarjoamassa ratkaisua eurooppalaisten museoiden kokoelmanhallintaan.

Kokoelmanhallintajärjestelmä Collecte tarjoaa museoille, säätiöille ja arkistoille kustannustehokkaan ratkaisun kokoelman hallinnalle ja luetteloinnille. Ohjelmisto on käännettävissä mille tahansa kielelle, ja sitä on mahdollista käyttää minkä tahansa kokoisen kokoelman hallinnoinnissa. Aineistojen kuvailu, teoskuvat, vakuutusarvo, kuntotiedot ja esimerkiksi hankintaerään liittyvät tiedot tallentuvat vaivattomasti Collecteen.

Uutena kokonaisuutena Collecteen on rakennettu kulttuuriympäristömoduuli, joka mahdollistaa mahdollistaa rakennetun ja arkeologisen kulttuuriympäristötiedon hallinnan.  Palveluun voi tallentaa, ja siellä voi hallita ja ylläpitää mm. rakennustutkimuksissa tai arkeologisissa selvityksissä ja dokumentoinneissa tuotettua tietoa ja digitaalista aineistoa.

Collecte mukana museoalan NEMO2023 -konferenssissa Lahdessa

Museoliitto ja Network of European Museum Organization NEMO järjestävät European Museum Conference tapahtuman ”and… ACTION! Museums in the climate crisis” Lahdessa 19.–21.11.2023. Collecte on tapahtumassa mukana tarjoamassa ratkaisua eurooppalaisten museoiden kokoelmanhallintaan.

Read More »

Back to basics: The Digital Management of Archiving Systems

In an era of digital resources, the concept of a digital archive is a departure from the analog content we once held dear. Imagine this – you have a physical valuable object displayed in a museum, and with a few procedures, it’s transformed into a digital copy, accessible without requiring a visit to the museum. Initially, our encounter with digital collections revolved around the transition from analog to digital.

Read More »