Collecte

Kotimainen, intuitiivinen ja mukautuva kokoelmahallintajärjestelmä kaiken kokoisten kokoelmien hallintaan

“Olen käyttänyt Collectea ja sen edeltäjää E-kuvaa “kaikkeen mahdolliseen”; perusluettelointiin, pieniin ja suuriin inventointiprojekteihin, tietopalveluun ja muuhunkin asiakaspalveluun, kokoelmamuuttoihin, arkiston uudelleen organisointiin, näyttelynsuunnitteluun”
Susanna Hakkarainen, Helsingin yliopistomuseo, Collecten ohjausryhmän jäsen

Ohjelmisto

Keskeiset ominaisuudet

Collecte on kotimainen, intuitiivinen ja mukautuva kokoelmahallintajärjestelmä, joka mahdollistaa luetteloinnin kansainvälisen CIDOC CRM -mallin mukaisesti.

Collecten avulla museot, säätiöt ja yhdistykset saavat yhtenäisen ja keskitetyn luettelointi- ja tallennusratkaisun esineistölleen;
taideteoksille, valaisimille tai esimerkiksi kalusteille. Collecteen tallentuvat vaivattomasti myös mm. valokuvat ja näin ollen se soveltuu erinomaisesti myös eri kokoisten yhdistysten käyttöön.

 • Aineistokortti

  Sisältää keskeiset (luokittelu)tiedot esineestä.

 • Eri aineistoluokat

  Aineistoluokat noudattavat luettelointiohje.fi:n luokkia, joita ovat esineet, valokuvat, av-aineisto, taideteokset ja arkisto. Arkistolomakkeita lisäämällä aineiston jaottelun saa halutessa tarkemmalle tasolle

 • Laajat hakutoiminnot

  Hakutoiminto kaikista tallennuskentistä, ml. aineistoluokan perusteella. Hakutulokset saa myös Exceliin (esim. aineiston vakuutusarvon määrittämisen pohjaksi tai hankintaeriin liittyvään selvitykseen)

 • Mobiiliresponsiivinen

  Responsiivinen käyttäjäkokemus tuo käyttömukavuutta ja mahdollistaa Collecten käytön missä ja milloin tahansa.

 • Saas-palvelu

  Järjestelmä toimii pilvipohjaisena SaaS-palveluna, jossa jokaisella asiakkaalla on oma tietokantansa

 • Yhteys Finnaan

  Rajapinnan avulla aineistot suoraa Finnaan

Collecten hyödyt

Helposti käyttöön ja helppo käyttää

Palvelu on suunniteltu joustavaksi ja helppokäyttöiseksi. Tarjoamme Collecten SaaS-palveluna. Palvelu on sijoitettu Suomessa sijaitseville palvelimille. 

Joustavasti omaan käyttöön ja tehokkaasti Finnaan

Asiakaskohtaisesti räätälöitävät tallennuslomakkeet ja Finna-yhteys muodostavat kokoelmanhallinnan ytimen. Tietojen julkaisu Finnaan mahdollistaa sen, ettei omasta julkaisujärjestelmästä tarvitse huolehtia. Asiakkaittemme kokoelmien koossa on paljon eroja. Suunnittelemme levytilan tarpeen asiakaskohtaisesti. Jos / kun kokoelma laajenee ja aineiston määrä kasvaa, kasvaa palvelimella oleva levytila tarpeen mukaan. Myös kustannukset määräytyvät kokoelman koon perusteella. Maksatte siis vain siitä, mitä tarvitsette.

Digitaalinen aineisto hyötykäyttöön

Collecte tarjoaa digitaalisen tallennuspaikan käytännössä kaikentyyppisille aineisto-objekteille. Järjestelmään tallennetaan kaikki aineistoa koskeva tieto vakuutusarvosta hankintaerään ja kuvatiedostoon.

Laajojen hakutoimintojen avulla aineistosta saa ladattua tulokset esimerkiksi Excel-tiedostoon. Kokoelmanhallintajärjestelmää voi käyttää myös mm. alueellisen kulttuuriperinnön tallennukseen ja tietoa voi hyödyntää vaikkapa tutkimuksessa.

Käyttämällä digitaalista kokoelmanhallintatyökalua aineiston tiedot on varmuuskopioiduilla palvelimilla turvassa, ajantaisaisina ja kattavina. Puuttuvat tiedot on helppo löytää ja täydentää tarvittaessa.

Tutustu selkeään
aineistokorttiimme