Tuotteet ja palvelut

Monipuoliset kokoelmien sekä rakennetun kulttuuriympäristön hallintaan liittyvät tuotteet ja palvelut saatavillanne

Tuotteemme

Collecte on Userix Oy:n modulaarinen palvelu, joka sisältää kaksi moduulia; Kokoelmanhallinta ja kulttuuriympäristön hallinta.

Järjestelmä on SaaS-pohjainen ja nopea käyttöönottaa. Käyttöönottojen yhteydessä siirrämme kokoelman tiedot käytössä olevasta järjestelmästä tai esimerkiksi CSV-tiedostoista Collecteen. Käyttöönottoprojektin kestoon tulee varata asiakkaasta ja aineistosta riippuen kuukaudesta kahteen kuukauteen. 

Käyttöönoton yhteydessä asiakas päättää mm. kokoelman luettelokorteilla käytettävät kentät. Tarjoamme myös Finna-rajapinnan asiakkaittemme käyttöön; näin suurella yleisöllä on myös mahdollisuus tutustua kokoelmaanne tai sen valittuihin osa-alueisiin.

Tutustu Collectesta Finnaan siirrettyihin kokoelmiin:

Collecteen voi tallentaa museon, säätiön, arkiston tai yhdistyksen kokoelma digitaalisessa muodossa. Monipuoliset hakutoiminnallisuudet mahdollistavat kokoelmatietojen hyödyntämisen museokäytön lisäksi mm. tutkimustarkoitukseen.

Collectea käyttävät organisaatiot voivat myös jakaa tietoa kokoelmistaan laajalle yleisölle digitaalisessa muodossa esimerkiksi Finna-yhteyden avulla. Kokoelmista voidaan muodostaa kokonaisuuksia, jotka kertovat tarinaa omasta aikakaudestaan tai paikallisesta historiasta.

Uusi kulttuuriympäristömoduuli avaa museoille ja säätiöille mahdollisuuden digitalisoida rakennetun ympäristön aineistoja. Tyypillistä tallennettavalle tiedolle on se, että se on käytännössä poikkeuksetta maantieteelliseen paikkaan sidottua. Tämä koordinaattipohjainen tieto voidaan luoda tyhjästä lomakepohjasta tai piirtää kartalle.